Erdogan: Tureckí vojaci sú v Iraku na pozvanie irackého premiéra

NETKY.SK • 10 December 2015, 08:34 • 2 min
Erdogan: Tureckí vojaci sú v Iraku na pozvanie irackého premiéra

DAUGHA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes uviedol, že príslušníci tureckých ozbrojených síl sú na vojenskej základni v severnom Iraku dislokovaní od roku 2014 na žiadosť irackého vodcu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Armádne jednotky sú (vo vojenskom tábore) pri meste Bašika na žiadosť (irackého premiéra Hajdara) Abádího od roku 2014," povedal Erdogan pre televíziu al-Džazíra.

 

Turecký prezident zároveň obvinil susedné krajiny Irak a Irán z prudkého nárastu násilia medzi náboženskými odnožami v Sýrii.

 

Iracké ministerstvo zahraničných vecí si v sobotu 5. decembra predvolalo tureckého veľvyslanca v Bagdade, aby mu tlmočilo protest proti nasadeniu tureckých vojakov pri severoirackom meste Mósul, vzdialenom 30 kilometrov juhozápadne od Bašiky. Ministerstvo zároveň požadovalo ich okamžité stiahnutie. Dodalo, že prítomnosť tureckých vojakov na území Iraku je "nepriateľským činom".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona