Erdogan: Stojíme pri Azerbajdžane až do samého konca

NETKY.SK • 3 Apríl 2016, 10:51 • 2 min
Erdogan: Stojíme pri Azerbajdžane až do samého konca

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan prisľúbil podporu Azerbajdžanu v jeho konflikte s Arménskom ohľadne separatistického regiónu Náhorný Karabach.

slovakia

left justify in out

V rámci svojej návštevy Spojených štátov Erdogan povedal pre azerbajdžanské médiá, že "budeme Azerbajdžan podporovať až do samého konca". Jeho vyjadrenie cituje agentúra AP na základe dnešného oznámenia tureckej prezidentskej kancelárie.

 

Pri ťažkých bojoch, ktoré o separatistický Náhorný Karabach prepukli medzi Arménskom a Azerbajdžanom v noci na sobotu, bolo podľa dostupných správ zabitých najmenej 30 vojakov a jeden chlapec.

 

Súčasný incident je najhorším od roku 1994, keď sa v tejto juhokaukazskej oblasti skončila skutočná vojna.

 

Odvtedy majú Náhorný Karabach pod kontrolou arménska armáda a miestne ozbrojené zložky. Arménsko-azerbajdžanský spor sa už celé roky rieši rokovaniami pod záštitou Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), avšak pri riešení tohto problému sa zatiaľ dosiahol len malý pokrok.

 

Nevyriešený konflikt je pre Arménsko ekonomickou ranou, pretože Turecko s ním uzavrelo štátne hranice - a Arménsku tak zostali otvorené hranice len s Iránom a Gruzínskom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona