Erdogan sa vyhráža Grécku inváziou "v najbližších dňoch"

NETKY.SK • 20 Február 2018, 17:20 • 2 min
Erdogan sa vyhráža Grécku inváziou "v najbližších dňoch"

ANTALYA - Treba zdôrazniť, že ostrovy ktoré chce napadnúť a odobrať Turecko, ako aj ostatnú časť Grécka, sú právne a historicky grécke, aj podľa ich mien. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, vládna strana Turecka pre spravodlivosť a rozvoj a väčšina opozície sú posadnuté dobiť tieto grécke ostrovy na základe toho, že podľa ich názoru sú v skutočnosti turecké.

 

Prezident Turecka vyhlásil: "Tí, čo si myslia, že sme z našich sŕdc vymazali zem, z ktorej sme odišli v slzách sto rokov dozadu, sa veľmi mýlia. Pri každej príležitosti hovoríme, že Sýria, Irak a iné geografické miesta sa v našich srdciach ničím nelíšia od našej vlasti. Bojujeme proti tomu, aby cudzia vlajka nebola nikde, kde znie výzva k modlitbe v mešitách. To, čo sme urobili doteraz, je maličkosť oproti tomu, čo plánujeme urobiť - aké pokusy a útoky podnikneme v najbližších dňoch".

 

Turecko sa nikdy nezodpovedalo za svoje zločinecké činy a agresiu, a preto pokračuje vo vyhrážaní sa všetkým svojim susedom. Najväčší útok na kresťanov sa stal v rokoch 1914-1923, ktorý sa skončil genocídou Grékov, Arménov a Syrčanov v Osmanskom Turecku. Turecku, ktoré aj naďalej popiera genocídu, nič nebránilo stať sa členom NATO v roku 1952. Útok taktiež nezabránil Turecku, tri roky po vstupe do NATO, spáchať krutý anti-grécky pogrom v Istanbule a násilne vyhnať zvyšných Grékov z Turecka v roku 1964.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies