Erdogan sa ukryl v obchode, jeho poradca kopal demonštranta

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 18:59 • 2 min
Erdogan sa ukryl v obchode, jeho poradca kopal demonštranta

ANKARA - Pobúrenie tureckej verejnosti z utorňajšieho banského nešťastia v stredu pocítil aj samotný premiér Recep Erdogan.

slovakia

left justify in out

Ten prišiel do mesta Soma, kde sa tragédia so desiatkami obeťami odohrala. Erdogan sa nechal počuť, že také veci patria k výkonu baníckeho povolania. Pri následnej snahe opustiť miesto sa musel pod tlakom davu schovať do jedného z tamojších obchodov, ktorý následne obkľúčila polícia. Verejnosť navyše pobúrili aj medializované zábery, na ktorých jeden z Erdoganových poradcov fyzicky napadol na zemi ležiaceho demonštranta.

 

Ten je údajne príbuzným jedného z viac ako 280 mŕtvych baníkov. Tragédiu v uhoľnej bani spôsobila porucha na elektrickom zariadení a príčinou väčšiny úmrtí bola otrava oxidom uhoľnatým. Baňu najskôr zachvátil výbuch a následne tam vypukol požiar. V čase nešťastia bolo v bani 787 pracovníkov, z toho skoro 450 sa podarilo zachrániť a asi sto je stále nezvestných. Turecké odbory reagovali výzvou na jednodňový generálny štrajk Ostro totiž kritizujú nedostatočné bezpečnostné štandardy v banských zariadeniach, ktoré štát prenajal súkromným spoločnostiam, čo prispelo k súčasnej tragédii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies