Erdogan: Riešenie sýrskej krízy nie je možné bez účasti Ruska

NETKY.SK • 9 August 2016, 08:29 • 2 min
Erdogan: Riešenie sýrskej krízy nie je možné bez účasti Ruska

MOSKVA - Turecko potvrdilo, že kríza v Sýrii sa nedá vyriešiť bez Ruska. Uviedol to dnes vyslanec ruského prezidenta pre Blízky východ a africké krajiny a ruský viceminister zahraničných vecí Michail Bogdanov po rokovaní so zástupcom šéfa tureckej diplomacie Ümitom Yalčinom.

slovakia

left justify in out

Rozhovory boli podľa Bogdanova podrobné a otvorené a uskutočnili sa na žiadosť tureckej strany.

 

"Turecká strana vyhlásila, že má záujem o aktívnejšie kontakty s nami na celom Blízkom východe, najmä v Sýrii. Turecký prezident (Recep Tayyip Erdogan) vyhlásil, že nájsť riešenie pre regionálne problémy a ukončiť sýrsku krízu bez účasti Ruska nie je možné. Je prirodzené, že paralelne by sme mali spraviť všetko, čo je v našich silách, aby bol náš boj proti Islamskému štátu a Frontu an-Nusra maximálne účinný," povedal Bogdanov, ktorého cituje agentúra TASS.

 

"Rokovali sme aj o ruskej humanitárnej operácii v Aleppe a detailne sme im vysvetlili naše požiadavky, ako aj spôsob postupu. Operácia sa realizuje v spolupráci so zákonnými sýrskymi úradmi, pričom sme v kontakte s OSN a humanitárnymi vyslancami v Damasku i Ženeve," dodal ruský činiteľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies