Erdogan: Razie v médiách boli odpoveďou na špinavé sprisahanie

NETKY.SK • 15 December 2014, 16:13 • 2 min
Erdogan: Razie v médiách boli odpoveďou na špinavé sprisahanie

IZMIT - Turecký prezident Tayyip Erdogan v pondelok povedal, že víkendové razie v médiách napojených na duchovného Fetullaha Gülena žijúceho v USA boli súčasťou nevyhnutnej odpovede na "špinavé operácie" politických nepriateľov.

slovakia

left justify in out

Zároveň odmietol kritiku týchto krokov zo strany Európskej únie. Razie v denníku Zaman a televíznej stanici Samanyolu sú eskaláciou boja medzi Erdoganom a jeho bývalým spojencom Gülenom, s ktorým je v otvorenom konflikte od protikorupčného vyšetrovania jeho vnútorného kruhu spred roka. Erdogan obviňuje Gülena zo zriadenia "paralelných" štruktúr v štáte prostredníctvom jeho stúpencov v súdnictve polícii a ďalších inštitúciách, zatiaľ čo si udržuje vplyv prostredníctvom médií. Klerik Gülen od roku 1999 žije v americkej Pennsylvánii a obvinenia zo snahy o zvrhnutie Erdogana dlhodobo odmieta.

"Oplakávajú slobodu slova, razie s tým však nemajú nič do činenia," vyhlásil prezident. "Netrápi nás, čo povie EÚ, či nás EÚ prijme za členov, alebo nie, netrápi nás to. Prosím, nechajte si svoje rozumy pre seba," dodal. 

 

Počas razií zadržali 24 ľudí vrátane novinárov, producentov, scenáristov a bývalých policajných šéfov. Edogan povedal, že zásahy boli súčasťou snáh o vykorenenie protidemokratických síl v krajine a budú naďalej pokračovať. Európska únia v nedeľu povedala, že razie boli v rozpore s jej hodnotami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies