Erdogan príden na historickú návštevu Kuby, mešitu už nechce

NETKY.SK • 10 Február 2015, 09:36 • 2 min
Erdogan príden na historickú návštevu Kuby, mešitu už nechce

HAVANA - Turecký prezident Recep Erdogan príde v utorok na historickú návštevu Kuby, kde chce prehĺbiť vzájomné vzťahy s komunistickou krajinou, ktorej obyvatelia sa hlásia ku kresťanstvu.

slovakia

left justify in out

Erdogan zavíta na karibský ostrov v rámci svojho latinskoamerického turné. Počas neho navštívil v pondelok aj Kolumbiu, pričom z Kuby pôjde do Mexika. Naposledy prišiel líder prevažne moslimskej krajiny do stredoamerického regiónu ešte pred 20 rokmi. V pondelok zverejnené informácie tureckej tlačovej agentúry Anadolu hovoria o vládnych očakávaniach zlepšenia vzťahov prostredníctvom uzatvorenia nových dohôd, najmä v oblasti turizmu či kultúry.

 

Erdogana na jeho americkom turné sprevádzajú aj viacerí ministri. Na programe rokovaní však podľa médií nie je zámer dotiahnuť dohodu o výstavbe mešity na Kube. Povolenie na jej vybudovanie sa ešte minulý rok snažila od tamojších úradov získať špeciálna turecká delegácia. Havana však údajne tento návrh odmietla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona