Erdogan prediskutuje zavedenie trestu smrti s opozičnými stranami

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 20:26 • 2 min
Erdogan prediskutuje zavedenie trestu smrti s opozičnými stranami

ISTANBUL - Po neúspešnom pokuse o štátny prevrat v Turecku dnes prezident Recep Tayyip Erdogan avizoval, že preberie s opozičnými stranami v parlamente otázku možného opätovného zavedenia trestu smrti v krajine. Diskusie by mali prebehnúť čoskoro, povedal Erdogan pred svojimi stúpencami v Istanbule.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Nebudeme odkladať toto rozhodnutie dlho. Pretože tí, ktorí sa pokúsia o prevrat v tejto krajine, musia zaplatiť," vyhlásil pred svojou istanbulskou rezidenciou, kde sa počas jeho vystúpenia opakovane objavili z početného davu výzvy: "Chceme trest smrti."

 

Erdogan už pri predošlých vystúpeniach počas víkendu naznačil, že touto témou sa bude zaoberať parlament. "V demokracii nemôžete ignorovať požiadavky ľudí," vyhlásil.

 

V Turecku nikoho nepopravili od roku 1984 a trest smrti v krajine oficiálne zrušili v roku 2004 v rámci prístupového procesu s EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona