Erdogan: Prečo sa Ankara a Washington nedohodnú v otázke sýrskych Kurdov

NETKY.SK • 14 Január 2018, 17:40 • 2 min
Erdogan: Prečo sa Ankara a Washington nedohodnú v otázke sýrskych Kurdov

ANKARA - Prezident Turecka Tayyip Erdogan vyhlásil, že Turecká armáda môže do týždňa spustiť vojenskú operáciu, na kontrolovanom teritóriu, silami sebaobrany sýrskych Kurdov. Hovorí sa o regiónoch Manbing a Afrin na severozápade Sýrie.

slovakia

left justify in out

Vojenské akcie sa môžu začať ak, podľa názoru Turecka, nebudú splnené sľuby zo strany USA o stiahnutí YPG. V tom prípade Erdogan sľúbil, že "vezme veci do vládnych rúk." Informuje RT News. 

 

"Uvidia, čo urobíme za týždeň, keď sa teroristi nevzdajú - odtrhneme im hlavy," povedal Erdogan. On poukázal na to, že USA zriadili do Sýrie YPG 4900 nákladných aút, taktiež bolo odoslaných asi 2000 lietadiel so zbraňami. Turecký prezident pomenoval najviac obsadené Kurdmi oblasti severozápadu Sýrie "opaskom terorizmu" a zdôraznil, že sa mu nedovolí roztiahnuť pozdĺž tureckých hraníc.

 

V sobotu večer sa stalo známe, že Turecko vyslalo kolóny vojenskej techniky a vojenského vybavenia na hranicu so Sýriou. O tom informovala Anatolijska agentúra. Podľa jej údajov, v kolóne je päť tankov, ktoré prevážali na nákladných autách. Podľa informácií agentúry, ťažká vojenská technika je vyslaná pre posilnenie hraničného kontingentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies