Erdogan potvrdí obnovenie trestu smrti, ak takýto krok schváli parlament

NETKY.SK • 1 August 2018, 20:08 • 2 min
Erdogan potvrdí obnovenie trestu smrti, ak takýto krok schváli parlament

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan tvrdí, že ak raz turecký parlament schváli obnovenie trestu smrti, nebude mať inú možnosť, než toto rozhodnutie odobriť.

slovakia

left justify in out

Turecký prezident sa takto vyjadril na stredajšom pohrebe 24-ročnej ženy a jej 11-mesačného syna v meste Šarkišla v provincii Sivas. Dvojica zahynula pri utorňajšom bombovom útoku pripisovanom zakázanej Strane kurdských pracujúcich (PKK), informovala agentúra DPA.

 

"Bratia moji, viete aký som citlivý na trest smrti. Keď ho raz odsúhlasí parlament, nebude pre mňa možné neschváliť ho. Schválim ho. Títo ľudia zaplatia rovnakou cenou za túto masakru," povedal Erdogan na pohrebe pozostalým. "Kroky, ktoré v tejto súvislosti prijmeme, sa blížia," dodal.

 

Turecký prezident už v minulosti hovoril o vypísaní referenda o opätovnom zavedení trestu smrti v Turecku. Európska únia reagovala vyhlásením, že takýto krok by znemožnil snahu Turecka o vstup do Európskej únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies