Erdogan má v pláne návštevu Saudskej Arábie

NETKY.SK • 26 Apríl 2022, 18:02 • 2 min
Erdogan má v pláne návštevu Saudskej Arábie

ISTANBUL – Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vo štvrtok letecky pricestuje do Saudskej Arábie. Pôjde o jeho prvú návštevu tejto krajiny od vraždy saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího v roku 2018. TASR správu prevzala z agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Erdogan sa má počas dvojdňovej návštevy stretnúť s kráľom Salmánom. Členom delegácie, ktorá sa na rokovaniach zúčastní, má byť podľa predstaviteľa tureckej vlády aj saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán. Turecko sa v súčasnosti snaží získať finančnú podporu od krajín v oblasti Perzského zálivu, s ktorými má spory od udalostí tzv. arabskej jari, píše AFP. Erdogan sa so Spojenými Arabskými Emirátmi (SAE) dohodol na novom balíku investičnej pomoci pre Turecko. Takisto sa usiluje zlepšiť vzťahy s Egyptom.

 

img

 

Džamála Chášukdžího zavraždilo 2. októbra 2018 v priestoroch saudskoarabského konzulátu v tureckom Istanbule komando agentov zo Saudskej Arábie. Jeho telo sa nikdy nenašlo. Vražda vyvolala medzinárodné pobúrenie, ktoré neutícha. Západné tajné služby z jej „odobrenia“ obviňujú saudskoarabského korunného princa Muhammada bin Salmána. Súd v Istanbule tento mesiac pozastavil súdny proces s 26 občanmi Saudskej Arábie, ktorí sú s touto vraždou spájaní, a presunul prípad do Saudskej Arábie, pripomína AFP.

 

Možno vás zaujme: Putin sa zastal krasokorčuliarky Valievovej. Doping nemá nič s jej vynikajúcim výkonom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona