Erdogan kritizoval NATO za postoj k tureckým operáciám v Sýrii

NETKY.SK • 11 Marec 2018, 07:05 • 2 min
Erdogan kritizoval NATO za postoj k tureckým operáciám v Sýrii

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu kritizoval Severoatlantickú alianciu za to, že nepodporuje vojenské operácie Turecka proti kurdským bojovníkom v Sýrii.

slovakia

left justify in out

NATO by podľa Erdogana malo prísť Ankare na pomoc, pretože sýrski Kurdi ohrozujú hranice Turecka ako jednej z členských krajín Aliancie.

 

"Hej, NATO, kde si?" spýtal sa v tejto súvislosti Erdogan a obvinil Alianciu z dvojakých štandardov. Jeho slová citovala agentúra AP.

Prezident pred novinármi zdôraznil, že Turecko už viackrát vyslalo svojich vojakov do oblastí konfliktov, keď bolo o to požiadané, v Sýrii však teraz od NATO žiadnu podporu nedostáva.

 

Turecká armáda v spolupráci so sýrskymi povstalcami spustila 20. januára ofenzívu proti Kurdom v enkláve Afrín na severozápade Sýrie. Cieľom operácie "Olivová ratolesť" je podľa Ankary eliminácia "teroristov" a zaistenie bezpečnosti a stability pozdĺž hraníc Turecka.

 

Afrín kontrolujú kurdské milície Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG), ktoré sú spojencami USA v boji proti džihádistickej organizácii Islamský štát (IS).

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona