Erdogan kritizoval Európu za vracanie migrantov, Turecko na nich minulo už 10 miliárd dolárov

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 19:42 • 2 min
Erdogan kritizoval Európu za vracanie migrantov, Turecko na nich minulo už 10 miliárd dolárov

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes ostro kritizoval Európu za navracanie utečencov, a to už v prvý deň, čo vrátila migrantov z Grécka do Turecka. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prezident v tureckej metropole Ankara vyčítal Európe, že stavia ploty z ostnatého drôtu a nepúšťa "týchto ľudí do svojich krajín". Erdogan položil otázku: "Vrátili sme Sýrčanov my? Nie, my nie, ale oni áno." Erdogan zdôraznil, že Turecko zachránilo z Egejského mora 100.000 migrantov a minulo na sýrskych utečencov 10 miliárd dolárov.


Grécko začalo dnes posielať migrantov naspäť do Turecka, a to v súlade s dohodou medzi EÚ a Tureckom o boji proti ilegálnej migrácii. Turecko, kde sa nachádza 2,7 milióna sýrskych utečencov, je hlavným miestom, odkiaľ migranti odchádzajú do Európy za lepším životom. Krajina sa zaviazala, že bude tvrdo zasahovať proti pašovaniu ľudí, výmenou za finančné a politické ústupky od EÚ.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona