Erdogan ide do Ruska za Putinom

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 11:54 • 2 min
Erdogan ide do Ruska za Putinom

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan odcestuje začiatkom augusta do Ruska na schôdzku so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom, informoval dnes turecký vicepremiér Mehmet Šimšek. Schôdzka sa podľa neho uskutoční 9. augusta v Petrohrade, uviedla tlačová agentúra Anatólia.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP sa vzťahy medzi Tureckom a Ruskom zhoršili po incidente z 24. novembra 2015. Ruský stíhací bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády voči protivládnym povstalcom, zostrelila vtedy na hraniciach so Sýriou turecká stíhačka typu F-16.

 

V júni tohto roka poslal Erdogan Putinovi list, v ktorom sa za incident ospravedlnil. Odvtedy sa vzťahy medzi oboma krajinami začali normalizovať: obnovili spoluprácu v oblasti boja proti terorizmu i vojenské kontakty, a okrem iného Putin vydal dekrét, ktorým zrušil obmedzenia pre cestovanie ruských turistov do Turecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies