Erdogan hrozí ďalšími údermi proti Amerikou podporovaným sýrskym Kurdom

NETKY.SK • 30 Apríl 2017, 12:25 • 2 min
Erdogan hrozí ďalšími údermi proti Amerikou podporovaným sýrskym Kurdom

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes vyhlásil, že je možné, že jeho krajina podnikne ďalšiu vojenskú akciu proti kurdským militantom v Iraku a Sýrii.

slovakia

left justify in out

Zároveň konštatoval, že podpora Spojených štátov takým skupinám, ako sú tieto kurdské bojové oddiely, "sa musí skončiť".

 

O celej problematike bude hovoriť budúci mesiac na schôdzke s americkým prezidentom Donaldom Trumpom, dodal najvyšší turecký predstaviteľ.

 

Spojené štáty zabezpečujú kurdským silám bojujúcim proti džihádistickej organizácii Islamský štát (IS) leteckú i ďalšiu podporu.

 

Turecko, člen Severoatlantickej aliancie, však považuje kurdské sily v Sýrii za akúsi predĺženú ruku kurdského povstania, ktoré prebieha na jeho vlastnom území, a preto tento týždeň podniklo voči nim nálety. Turecké vzdušné sily bombardovali v utorok kurdské pozície v Sýrii aj Iraku. Napäté štátne hranice odvtedy patrolujú americké jednotky.

 

"Budeme nútení (v našej ofenzíve) pokračovať. Neuvedieme ani dátum, ani čas, kedy presne prídeme, ale oni budú vedieť, že turecká armáda prísť môže," zdôraznil dnes prezident Erdogan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies