Erdogan dúfa, že Turecko ovládne kurdskú enklávu Afrín v Sýrii do večera

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 12:44 • 2 min
Erdogan dúfa, že Turecko ovládne kurdskú enklávu Afrín v Sýrii do večera

DAMASK - Turecké vládne sily a Ankarou podporované vzbúrenecké skupiny by mohli získať kontrolu nad kurdskou enklávou Afrín v severnej Sýrii ešte počas stredy.

slovakia

left justify in out

"Dúfam, že Afrín padne do večera, ak Boh dá," vyhlásil turecký prezident Erdogan v Ankare.

 

Turecké bojové lietadlá a delostrelectvo zaútočili v stredu na stanovište sýrskych provládnych bojovníkov v blízkosti Afrínu a zabili najmenej osem z nich.

 

Minulý mesiac vstúpili sýrski provládni bojovníci do Afrínu, aby pomohli kurdským milíciám čeliť Tureckom vedenej operácii v regióne, ktorá sa začala 20. januára. Turecká armáda v utorok uviedla, že obliehanie Afrínu, ktorý je hlavným mestom rovnomennej kurdskej enklávy, sa začalo v pondelok a tureckým vládnym silám s podporou spojencov sa podarilo dobyť najdôležitejšie časti mesta.

 

Afrín kontrolujú kurdské milície, známe ako Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG), ktoré sú zároveň spojencami USA v boji proti teroristickej organizácii Islamský štát (IS). Ankara však označuje YPG za teroristickú organizáciu napojenú na zakázanú Stranu kurdských pracujúcich (PKK) v Turecku, ktorá tam bojuje za väčšiu autonómiu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies