Erdogan diskutoval s pápežom o štatúte Jeruzalema

NETKY.SK • 29 December 2017, 14:41 • 2 min
Erdogan diskutoval s pápežom o štatúte Jeruzalema

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan telefonoval v piatok s pápežom Františkom ohľadom štatútu Jeruzalema. Reagoval tak na nedávne rozhodnutie prezidenta USA Donalda Trumpa uznať Jeruzalem za hlavné mesto Izraela. Informovala o tom turecká štátna tlačová agentúra Anadolu.

slovakia

left justify in out

Valné zhromaždenie OSN na svojom mimoriadnom zasadnutí 21. decembra prijalo pomerom hlasov 128:9 návrh rezolúcie, v ktorom vyzvalo Spojené štáty, aby odvolali svoje rozhodnutie uznať Jeruzalem za hlavné mesto Izraela, pripomína agentúra DPA. Erdogan aj pápež sa počas telefonátu zhodli na tom, že sú spokojní s výsledkom hlasovania OSN zameraného "proti nesprávnemu kroku zo strany USA".

 

Dohodli sa tiež na spoločnom stretnutí, aby prediskutovali bilaterálne vzťahy a medzinárodné otázky s tým, že termín schôdzky zatiaľ nešpecifikovali. Erdogan tiež vyhlásil, že USA svojím rozhodnutím ohľadne Jeruzalema odmenili Izrael za jeho "teroristické činy".

 

Pápež už predtým kritizoval zmenu politiky USA v otázke Jeruzalema a v pondelok vyzval na "vyrokovanie riešenia" tejto záležitosti medzi Izraelom a Palestínčanmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona