Erdogan dá mercedes najvyššiemu duchovnému aj napriek pobúreniu

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 12:52 • 2 min
Erdogan dá mercedes najvyššiemu duchovnému aj napriek pobúreniu

ISTANBUL - "Pane môj, nekúpiš mi Mercedes-Benz?" položila dnes otázku tlačová agentúra AP v správe z Turecka, pričom si pomohla textom z piesne americkej speváčky Janis Joplin.

slovakia

left justify in out

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan totiž oznámil, že jeho úrad poskytne mercedes najvyššie postavenému moslimskému duchovnému v krajine Mehmetovi Görmezovi, ktorý jedno takéto auto vrátil po pobúrených reakciách ľudí na svoju rozhadzovačnosť.

 

Görmez, šéf vládneho úradu, ktorý usmerňuje náboženské záležitosti, vrátil svoj mercedes po správach v médiách, že jeho úrad minul milión tureckých lír (345.000 eur) na nové auto značky Mercedes-Benz.

Vo štvrtok neskoro večer Erdogan uviedol, že Görmezovi pridelí mercedes, a dodal: "V reakcii na hrubosť voči nášmu lídrovi pre náboženské záležitosti hovoríme: 'Urobme gesto'."

 

Samotný Erdogan bol kritizovaný za to, že sa presťahoval do paláca s 1150 izbami, ktorý si podľa odporcov vyžiadal zničenie zalesnenej pôdy a postavili ho napriek súdnemu zákazu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies