Erdogan chce spolu s Ruskom a USA nastoliť prímerie v sýrskom Aleppe

NETKY.SK • 7 September 2016, 14:30 • 2 min
Erdogan chce spolu s Ruskom a USA nastoliť prímerie v sýrskom Aleppe

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan plánuje rokovať s ruskými a americkými lídrami o prímerí v sýrskom meste Aleppo. Erdogan to povedal po príchode zo summitu krajín skupiny G20, ktorý sa konal v čínskom meste Chang-čou, informovala dnes agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi sme v Číne povedali, že v Aleppe je treba okamžite nastoliť prímerie. To však závisí od určitého stupňa rokovaní medzi vysokými tureckými, ruskými a americkými diplomatmi. Vyslanci sa zúčastnia na trojstrannom stretnutí," uviedol Erdogan pre domáce médiá.

 

Turecký prezident dodal, že bude o tejto otázke telefonicky hovoriť s prezidentom Ruskej federácie Vladmirom Putinom aj so šéfom Bieleho domu Barackom Obamom.

 

"Oznámili sme, že si prajeme prímerie v Aleppe ešte pred začiatkom sviatku (íd al-adhá, 11. septembra). Naši partneri sú ohľadom tejto možnosti optimistickí. Putin potvrdil, že takýto výsledok by sa dal dosiahnuť v priebehu dvoch alebo troch dní," spresnil Erdogan.

 

Ankara očakáva, že zastavenie bojov vstúpi do platnosti ešte pred zmieneným moslimským sviatkom obetovania a potrvá aspoň niekoľko dní. Turecko však dúfa, že sa v Aleppe podarí nastoliť i trvalé prímerie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies