Erdogan chce referendum o rokovaniach s EÚ, ak do konca roka nenastane pokrok

NETKY.SK • 14 November 2016, 15:56 • 2 min
Erdogan chce referendum o rokovaniach s EÚ, ak do konca roka nenastane pokrok

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes oznámil, že počká do konca roka, aby videl, či nastal pokrok v prístupových rokovaniach jeho krajiny s Európskou úniou. Inak možno usporiada referendum o tejto téme, teda o budúcom snažení svojej krajiny o členstvo v EÚ. Informovali o tom tlačové agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

"Musíte sa teraz rozhodnúť... My budeme mať trpezlivosť do konca roka a potom predstúpim pred občanov," povedal Erdogan v prejave na konferencii o farmárstve. Reagoval tak na správy, že podľa slov predsedu Európskeho parlamentu Martina Schulza by malo Turecko čeliť ekonomickým sankciám za to, že Ankara čoraz tvrdšie zasahuje proti opozičným hlasom.

 

Erdogan odsúdil návrh Schulza, že EÚ by mohla uvaliť na Turecko ekonomické sankcie. Voči EÚ je ostro kritický aj pre to, že podľa neho nedodržuje svoje sľuby a podporuje Stranu kurdských pracujúcich (PKK). Tú Ankara i EÚ považujú za teroristickú organizáciu.

 

Medzitým hovorca tureckej vlády Numan Kurtulmuš ostro odsúdil správu EÚ o pokroku Turecka a označil ju za "skreslenú" a "nie priateľskú", informovala agentúra Anadolu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona