Erdogan: Boju s Islamským štátom sa v Kobané venuje priveľa pozornosti

NETKY.SK • 31 Október 2014, 16:22 • 2 min
Erdogan: Boju s Islamským štátom sa v Kobané venuje priveľa pozornosti

PARÍŽ - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa domnieva, že medzinárodná koalícia bojujúca proti extrémistom zo skupiny Islamský štát (IS) sa príliš zameriava na sýrske mesto Kobané neďaleko tureckých hraníc.

slovakia

left justify in out

Svoju pozornosť by spojenci podľa neho mali obrátiť na iné oblasti. Erdogan to povedal dnes v Paríži na tlačovej konferencii po rokovaní s francúzskym partnerom Francoisom Hollandom.
     

"Prečo Kobané a nie ďalšie mestá ako Idlib, Hamá či Homs ... zatiaľ čo celkovo 40 percent irackého územia kontroluje Islamský štát?" citovala Erdoganove slová agentúra Reuters. "V Kobané je iba 2000 bojovníkov, takáto pozornosť sa dá ťažko pochopiť. Prečo koalícia nezasiahla aj v iných zónach?" spýtal sa Erdogan. 
     

Prevažne Kurdmi obývané sýrske mesto Kobané hraničí na severe s Tureckom, pričom z východu, juhu a západu je obliehané bojovníkmi z Islamského štátu, ktorým už niekoľko týždňov odolávajú obrancovia mesta z radov kurdských milícií. Mesto Kobané, všeobecne známe aj pod arabským názvom Ajn al-Arab, sa stalo dôležitým symbolom boja medzinárodných koaličných jednotiek proti IS, ktorý sa snaží rozšíriť svoje dobyté územia v Iraku a Sýrii, kde vyhlásil rovnomenný kalifát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies