Erasmus+ by mal byť dostupnejší pre viac študentov

NETKY.SK • 14 September 2017, 11:50 • 2 min
Erasmus+ by mal byť dostupnejší pre viac študentov

BRATISLAVA - Tento rok si pripomíname 30 výročie od spustenia výmenného programu Erasmus. Doposiaľ sa ho zúčastnilo asi 9 miliónov ľudí, prevažne študentov, vrátane učňov, ale aj ich učiteľov, či rôznych profesionálnych pracovníkov s mládežou.

slovakia

left justify in out

V terajšej podobe pod názvom Erasmus+ poznáme program od roku 2014, to znamená tri roky. "Erasmus je všeobecne vnímaný ako úspešný nástroj na podporu najmä študentskej a akademickej mobility. Prispieva k formovaniu mladých ľudí a vie pomôcť v ich kariérnom smerovaní," uviedla europoslankyňa Monika Beňová.

 

V rámci programového obdobia 2014 – 2020 sa výdavky na program zvýšili oproti minulosti až o 40 percent. "Ukazuje sa však, že to stále nie je dosť. Program by mal byť dostupnejší pre ešte väčšie množstvo študentov, či akademických pracovníkov. Granty na získanie praktických skúseností, prehlbovanie jazykových vedomostí, či spoznávanie rozličných kultúr sú v súčasnej dobe plnej rôznych dezinformácií pre každého prínosom," zdôraznila poslankyňa.

 

Plénum Európskeho parlamentu bude na dnešnom zasadnutí hlasovať o návrhoch jeho budúceho rozvoja. "Okrem primeraného zvyšovania finančných prostriedkov by to malo byť aj o ďalšom zjednodušovaní jeho fungovania, tak aby bolo možné ďalej rozvíjať pretrvávajúci vysoký záujem. Rovnako je potrebné budovať lepšiu spoluprácu medzi školami a podnikateľským sektorom, ktorí sa budú mať záujem do programu v budúcnosti zapájať," uzavrela Monika Beňová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies