Epidémiu cholery pravdepodobne vyvolali vojaci OSN, tvrdí americký úrad

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:26 • 2 min
Epidémiu cholery pravdepodobne vyvolali vojaci OSN, tvrdí americký úrad

Epidémiu cholery pravdepodobne vyvolali vojaci OSN, tvrdí americký úrad - Svet Epidémiu cholery, ktorá si na Haiti vyžiadala viac ako 5500 mŕtvych, s najväčšou pravdepodobnosťou vyvolali nepálski vojaci mierovej jednotky OSN. V novej správe to podľa agent

slovakia

left justify in out

img

Epidémiu cholery, ktorá si na Haiti vyžiadala viac ako 5500 mŕtvych, s najväčšou pravdepodobnosťou vyvolali nepálski vojaci mierovej jednotky OSN. V novej správe to podľa agentúry Reuters konštatujú Americké centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb (USCDCP).
      Epidémia bola jednou z najrýchlejších a najsmrteľnejších v nedávnej histórii a krajinu zasiahla po silnom zemetrasení z januára 2010, ktoré si vyžiadalo viac ako 300.000 mŕtvych.
      Cholera sa po prvý raz objavila v októbri v oblasti rieky Artibonite v centrálnej časti krajiny. Mnohí Haiťania tvrdia, že chorobu priniesli vojaci z Nepálu, kde je rozšírená. Tieto tvrdenia vyvolali vlani nepokoje proti OSN.
      Dôkazy získané analýzou DNA naznačujú, že chorobu priniesli jednorázovo zo vzdialeného zdroja, uvádza USCDCP.
      Správa OSN z januára za pravdepodobnú príčinu epidémie označila výkaly v tábore vojakov OSN, ktorý postavili na brehu rieky, vlievajúcej sa do Artibonite.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona