Epidémia žltej horúčky v Brazílii sa šíri ďalej, podľahlo jej viac ako 330 ľudí

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 07:48 • 2 min
Epidémia žltej horúčky v Brazílii sa šíri ďalej, podľahlo jej viac ako 330 ľudí

SAO PAULO - Brazília už eviduje 1131 prípadov komármi prenášanej žltej horúčky, pričom 338 ľudí tomuto ochoreniu podľahlo.

slovakia

left justify in out

Ide o jednu z najväčších epidémií žltej horúčky v tejto latinskoamerickej krajine za uplynulé desaťročia. Informovalo o tom v stredu brazílske ministerstvo zdravotníctva. Naposledy sa žltá horúčka v Brazílii rozšírila iba nedávno, a to v rokoch 2016-17. Ochorenie vtedy zaznamenali u 777 osôb a 261 ľudí pripravilo o život. V predchádzajúcich rokoch sa pritom vyskytlo iba niekoľko prípadov žltej horúčky ročne, dodala agentúra AP.

 

Podľa rezortu zdravotníctva zasiahla aktuálna epidémia husto obývané oblasti. Brazília v tejto súvislosti rozšírila svoju očkovaciu kampaň proti žltej horúčke na celé územie krajiny. Minister zdravotníctva Ricardo Barros spresnil, že po zahrnutí posledných štyroch z 27 štátov Brazílie do očkovacieho programu bude v roku 2019 zaočkovaných takmer 78 miliónov ľudí.

 

Žltú horúčku alebo aj žltú zimnicu prenášajú komáre. Ide o ochorenie rozšírené v tropických oblastiach Strednej a Južnej Ameriky a Afriky. Medzi príznaky akútneho prejavu tejto choroby patria horúčka, bolesť hlavy, bolesť svalov, nevoľnosť, vracanie a únava.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies