Epidémia útokov nožom sa už dostala aj do Nemecka

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 07:53 • 2 min
Epidémia útokov nožom sa už dostala aj do Nemecka

DORTMUND - Minister vnútra nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko chce zakázať nože „tak veľmi, ako to pôjde“. K vyhláseniu došlo potom, čo sa incidenty s pobodaním vymkli kontrole.

slovakia

left justify in out

„Kdekoľvek môžete, mali by ste zakázať použitie nožov,“ povedal Reul, informoval server rp-online.de. „Už tu máme viac než desať incidentov denne.“

 

Minister chce činy. Vôbec prvýkrát dôjde na hlavnej vlakovej stanici v Dortmunde k zákazu zbraní. Od piatka od 18.00 do soboty 7.00 hod. a v rovnaký čas v sobotu a v nedeľu bude na stanici zakázané držanie poplašných pištolí, nožov všetkého druhu a tiež všetkých druhov pištolí, vrátane plynových.

 

Na stanici došlo k nárastu násilia a toto je policajná reakcia, píše sever stredoevropan.cz. Takmer každý deň je v policajnom hlásení správa o nebezpečnom alebo dokonca smrteľnom útoku nožom.

 

Vysoká miera násilia sa stala spoločným znamením západnej Európy. V Londýne už je tento problém neriešiteľný. Isté je tiež to, že za nárastom násilia nestoja domácu obyvatelia týchto krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona