Epidémia ploštíc posteľných sa zhoršuje, napadli už aj OSN

NETKY.SK • 28 Október 2010, 11:51 • 2 min
Epidémia ploštíc posteľných sa zhoršuje, napadli už aj OSN

Epidémia ploštíc posteľných sa zhoršuje, napadli už aj OSN

slovakia

left justify in out

Epidémia ploštíc posteľných v New Yorku postihla aj sídlo OSN, ktoré v stredu potvrdilo výskyt obávaného hmyzu.
      Ľudskú krv cicajúce ploštice našli v posledných mesiacoch aj v takých turistických lákadlách, ako sú mrakodrap Empire State Building, obchodné domy vrátane Bloomingdales, svetoznáme hotely a koncertná sieň Carnegie Hall. Predstavitelia a úrady varovali, že problém sa zhoršuje.
      Hovorca Organizácie Spojených národov informoval, že hmyz našli 22. októbra v knižnici v sídle svetovej inštitúcie a o týždeň skôr aj na horných poschodiach OSN. Zamorenie týmito parazitmi v roku 2009 vyústilo až do dezinfekcie vonkajšej časti stavby.
      Žiaden zamestnanec OSN však zatiaľ nehlásil uštipnutie plošticami, dodal hovorca organizácie.
      "Naďalej dodržiavame odborné odporúčania nášho špecialistu na dezinfekciu a deratizáciu. Robíme aj ďalšie prehliadky so psom cvičeným na vyhľadávanie ploštíc posteľných, aby sme lepšie stanovili a zvládli problém," vysvetlil hovorca.
      Starosta New Yorku Michael Bloomberg vyjadril tento týždeň obavy, že hrdzavočervený bezkrídly hmyz má zhubný vplyv na imidž mesta vo svete.
      Uštipnutie plošticou posteľnou je skôr bolestivé ako nebezpečné, ale obyvatelia sa tohto hmyzu boja, lebo ľudí napáda najmä vtedy, keď spia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies