Epidémia eboly si vyžiadala už vyše 8200 životov

NETKY.SK • 8 Január 2015, 07:05 • 2 min
Epidémia eboly si vyžiadala už vyše 8200 životov

ŽENEVA - Epidémia eboly si vyžiadala už 8235 životov z celkovo 20.747 známych prípadov ochorenia na túto krvácavú horúčku.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z najnovšej bilancie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Podľa správy zverejnenej v stredu večer sa objavili známky, že šírenie eboly sa "mohlo ustáliť" v Sierre Leone. Bývalá britská kolónia však za týždeň do 4. januára stále hlásila 248 nových potvrdených prípadov nákazy a ostáva tak v súčasnosti "zďaleka najhoršie postihnutou krajinou".
      

Týždenná správa WHO vychádza z údajov hlásených úradmi v deviatich krajinách. K väčšine prípadov nákazy a úmrtí došlo v troch západoafrických štátoch - Guinei, Libérii a Sierre Leone. Správa tiež uvádza, že ebolou sa nakazilo celkovo 838 zdravotníkov, z ktorých 495 chorobe podľahlo.
      

WHO konštatuje, že v regióne naďalej nehlásia všetky prípady, pričom výskyt eboly je nerovnomerne rozšírený. Vírus sa najrýchlejšie šíri na západe Sierry Leone, kde v hlavnom meste Freetown evidujú 93 z nových potvrdených prípadov.
      

V Guinei, v ktorej je najviac postihnutou oblasťou metropola Konakry, hlásila prvé prípady západná prefektúra Fria. V Libérii sa počet prípadov výrazne znížil - z vrcholu vyše 300 nových potvrdených prípadov za týždeň v auguste a septembri minulého roka na osem nových potvrdených a 40 pravdepodobných prípadov v piatich dňoch do 2. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies