Epidémia eboly si vyžiadala už vyše 1900 životov

NETKY.SK • 4 September 2014, 06:29 • 2 min
Epidémia eboly si vyžiadala už vyše 1900 životov

DAKAR - Už vyše 1900 ľudských životov si vyžiadala epidémia horúčky ebola, ktorá sužuje západnú Afriku od februára tohto roku. Vyplýva to z najnovšej bilancie, ktorú dnes zverejnila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

slovakia

left justify in out

Ochorenie bolo celkovo potvrdené alebo naň existuje podozrenie u 3500 osôb. Najnovšie údaje predstavujú výrazný nárast oproti bilancii z minulého týždňa, ktorá hovorila o vyše 1500 obetiach. Pokračujúca epidémia je čo do počtu úmrtí najhoršia od prvého popísania vírusu ebola v roku 1976, uviedla agentúra Reuters. Viac ako 40 percent z celkového počtu prípadov eboly bolo zaznamenaných v priebehu ostatných 21 dní, čo poukazuje na to, že sa ju ani zďaleka nedarí dostať pod kontrolu. Celková priemerná úmrtnosť dosahuje úroveň 51 percent, v Guinei až 66 percent. 
      

Koordinátor OSN pre ebolu David Nabarro dnes vyhlásil, že na zvládnutie súčasnej epidémie v západnej Afrike bude potrebných minimálne 600 miliónov dolárov. Medzinárodné úsilie v boji proti ebole zatiaľ najvýraznejšie podporujú Spojené štáty, Čína, Juhoafrická republika, Švajčiarsko, Británia, Francúzsko, Kuvajt a Kanada. Americká misijná organizácia SIM dnes zverejnila meno tretieho amerického lekára, ktorý sa v Libérii nakazil vírusom ebola. Je ním 51-ročný Rick Sacra pochádzajúci z oblasti Bostonu, ktorý pracoval na gynekologicko-pôrodníckom oddelení misijnej nemocnice v libérijskej metropole Monrovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies