Epidémia eboly si už vyžiadala 34 životov

NETKY.SK • 23 Marec 2014, 09:00 • 2 min
Epidémia eboly si už vyžiadala 34 životov

CONAKRY - Najmenej 34 životov si už vyžiadala epidémia smrtiacej horúčky ebola v západoafrickom štáte Guinea.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra Reuters odvolaním sa na guinejskú vládu.
      

Prípady bližšie nešpecifikovanej hemoragickej horúčky zaznamenali od 9. februára v troch mestách na juhovýchode krajiny, ako aj v metropole Conakry. Až doteraz ale nebol oficiálne potvrdený pôvodca nákazy. 
      

"Je to naozaj ebola. Informáciu potvrdilo laboratórium v (francúzskom) Lyone," povedal pre Reuters predstaviteľ guinejskej vlády. 
      

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) sa prípady ochorenia so symptómami podobnými ebole vyskytli aj v susednom štáte Sierra Leone, v blízkosti hraníc Guiney. Sierraleonské úrady v súčasnosti zisťujú, či ide o ebolu. 
      

Jedna z najnebezpečnejších vírusových nákaz postihujúca ľudí sa prenáša krvou a ďalšími telesnými tekutinami infikovaných jedincov. Ochorenie sprevádzajú vysoké horúčky, bolesti hlavy a silné vnútorné krvácanie a miera úmrtnosti dosahuje 50-90 percent. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona