Epidémia chrípky v Maďarsku tento rok potrápi asi 500-tisíc ľudí

NETKY.SK • 9 Február 2017, 16:09 • 2 min
Epidémia chrípky v Maďarsku tento rok potrápi asi 500-tisíc ľudí

BUDAPEŠŤ - Počet chrípkových ochorení v Maďarsku minulý týždeň klesol, avšak epidémia sa ešte nekončí, uviedla dnes pre komerčnú spravodajskú rozhlasovú stanicu InfoRádió hlavná lekárka Celoštátneho epidemiologického centra (OEK) Zsuzsanna Molnárová.

slovakia

left justify in out

Správy verejnoprávnej televízie o tom, že epidémia chrípky si vyžiadala v Maďarsku už tri obete, lekárka nemohla potvrdiť z dôvodu, že OEK neregistruje údaje o úmrtiach, iba o ochoreniach.

 

Podotkla, že s počtom 92.000 nových ochorení na chrípku zaznamenali minulý týždeň po štvortýždňovom permanentnom raste počtu pacientov pokles, avšak epidémia môže trvať ešte aj niekoľko týždňov.

 

V prvých piatich týždňov epidémie navštívilo lekára 3,2 percenta obyvateľstva, čo je zhruba 320.000 ľudí. Predchádzajúcu zimu počet pacientov nakazených chrípkou počas celej epidémie dosiahol 261.000, ale pred dvoma rokmi to bolo až 500.000 chorých. Podľa slov Molnárovej je však zrejmé, že teraz ich bude vyše pol milióna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona