Epidémia cholery v západnej Afrike je vážna

NETKY.SK • 13 Október 2010, 07:14 • 2 min
Epidémia cholery v západnej Afrike je vážna

Epidémia cholery v západnej Afrike je vážna

slovakia

left justify in out

img

Západnú Afriku zachvátila vážna epidémia cholery, ktorá by sa po výskyte prípadov v Nigérii, Čade, Kamerune a Nigeri mohla rozšíriť do susedných krajín. Uviedol to dnes Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA).
      Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) informovala, že v uvedených štyroch krajinách evidovali k 3. októbru takmer 40.500 infikovaných ľudí, z ktorých 1879 ochoreniu podľahlo.
      Výrazné zvýšenie prípadov nákazy cholerou, ktorá nie je v západnej Afrike vo všeobecnosti zriedkavým javom, sa začalo pred niekoľkými mesiacmi. Podľa OSN k "nezvyčajne vysokému výskytu" ochorení prispeli záplavy v regióne, ako aj zlé hygienické podmienky a presun obyvateľstva.
      Najvyšší počet úmrtí - takmer 1200 - zaznamenali v Nigérii, najľudnatejšej africkej krajine, kde ide o najhoršiu epidémiu cholery za dve desaťročia.
      Cholera je rýchlo sa šíriacou infekciou, ktorá u obetí spôsobuje hnačky, vedie k vážnej dehydratácii a následne k možnému úmrtiu. Je vysoko nákazlivá, ale možno jej predchádzať, ak sa dodržiavajú príslušné hygienické štandardy.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies