EPH získal britskú elektráreň Lynemouth od spoločnosti RWE

NETKY.SK • 8 Január 2016, 15:18 • 2 min
EPH získal britskú elektráreň Lynemouth od spoločnosti RWE

BRATISLAVA – Český Energetický a průmyslový holding (EPH) získal prostredníctvom svojej dcéry EP UK Investments Ltd. od nemeckej firmy RWE Supply & Trading GMBH spoločnosť Lynemouth Power Limited, ktorá prevádzkuje rovnomennú elektráreň. Informoval o tom dnes hovorca EPH Daniel Častvaj.

slovakia

left justify in out

Lynemouth bol historicky uhoľnou elektrárňou s inštalovaným výkonom 420 MW, teraz sa však pripravuje prechod na spaľovanie biomasy. Koncom minulého roka dostala elektráreň povolenie zo strany Európskej únie na uzavretie tzv. Contract for Difference s britskou vládou.

 

Po prestavbe na biomasu bude elektráreň vyrábať zhruba 2,3 TWh nízkouhlíkovej elektriny ročne, čo sa rovná spotrebe približne 700.000 britských domácností.

„Cieľom EPH je premena elektrárne Lynemouth na spaľovanie biomasy na základe platnej Contract for Difference. EPH tak potvrdzuje svoj dlhodobý záujem o britský trh. Zároveň robustne posilňujeme v oblasti výroby elektriny z obnoviteľných zdrojov,“ uviedol predseda predstavenstva EPH Daniel Křetínský.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona