EPH vyčlení aktíva do dcérskej firmy, časť z nej možno predá

NETKY.SK • 22 Október 2015, 20:30 • 2 min
EPH vyčlení aktíva do dcérskej firmy, časť z nej možno predá

BRATISLAVA - Český Energetický a průmyslový holding (EPH) sa rozhodol v rámci reorganizácie vyčleniť všetky svoje infraštruktúrne aktíva v strednej Európe pod jednu zastrešujúcu spoločnosť EP Infrastructure (EPIF). Informoval o tom dnes riaditeľ marketingu a komunikácie EPH Daniel Častvaj.

slovakia

left justify in out

"EPIF bude vlastniť podiely vo firmách pôsobiacich predovšetkým v oblasti prepravy plynu, jeho distribúcie a skladovania, ako aj v oblasti distribúcie a dodávok tepla a elektriny," priblížil Častvaj s tým, že tento subjekt sa stane najvýznamnejšou dcérskeho spoločnosťou holdingu.

 

V spojení s reorganizáciou tiež EPH podľa hovorcu zvažuje scenáre prípadného predaja minoritného podielu v EPIF, vrátane možnosti verejnej ponuky akcií (IPO). "Ďalšie oznámenia budú nasledovať, pokiaľ sa EPH rozhodne pre ktorúkoľvek z uvažovaných alternatív," avizoval Častvaj.

 

Energetická skupina EPH pôsobí v Českej republike, Slovenskej republike, Nemecku, Taliansku, Veľkej Británii a v Poľsku, očakáva tiež vstup na maďarský trh. Vlastní podiel v približne 40 spoločnostiach, na Slovensku ide napríklad o Eustream, SPP - distribúcia, Nafta či Stredoslovenská energetika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies