EPH má čoskoro kúpiť stratové bane od firmy Vattenfall

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 13:29 • 2 min
EPH má čoskoro kúpiť stratové bane od firmy Vattenfall

PRAHA - Český Energetický a průmyslový holding a.s. (EPH) pravdepodobne získa stratové nemecké hnedouhoľné bane, ktoré v súčasnosti vlastní švédska skupina Vattenfall.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v piatok agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na zdroje oboznámené s problematikou. Dohodu by mali zúčastnené strany podpísať budúci týždeň a dozorná rada spoločnosti Vattenfall má transakciu definitívne schváliť za približne 10 dní.

 

Partnerom EPH v projekte je česká skupina PPF Investments (PPF). Ďalší uchádzači v tendri, ktorými bola spoločnosť Czech Coal a nemecký Steag v spolupráci s austrálskym investičným fondom Macquarie, zo súťaže údajne odstúpili. Tender zahŕňa hnedouhoľné elektrárne a bane v nemeckom Sasku a Braniborsku. Záväznú ponuku na odkúpenie aktív podali EPH a PPF 16. marca.


Energetický a průmyslový holding je stredoeurópska energetická skupina pôsobiaca prevažne v Českej republike, na Slovensku, v Nemecku, Taliansku, Maďarsku a v Poľsku. Pod holding patrí viac ako 40 podnikov v oblasti ťažby uhlia, výroby tepla a elektriny z klasických aj obnoviteľných zdrojov, vrátane distribúcie týchto energií.

 

Taktiež obchoduje s elektrinou a plynom. Podniky holdingu zamestnávajú viac ako osemtisíc ľudí. Zdroje EPH aktuálne disponujú inštalovaným výkonom takmer 1 750 megawattov, pričom ročne vyrobia zhruba 8,5 terawatthodiny elektriny. Český holding je ovládaný známymi podnikateľmi Danielom Křetinským a Patrikom Tkáčom a finančnou skupinou J&T.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies