Čepelová po zlatom double na ME do 18 rokov: "Bola som psychicky odolná"

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 07:19 • 2 min
Čepelová po zlatom double na ME do 18 rokov: "Bola som psychicky odolná"

Čepelová po zlatom double na ME do 18 rokov: "Bola som psychicky odolná"

slovakia

left justify in out

Sedem medailí získali počas uplynulého víkendu talentovaní slovenskí tenisti na ME jednotlivcov. Životný úspech dosiahla na šampionáte do 18 rokov vo švajčiarskom Klosterse Jana Čepelová, ktorá vybojovala vo dvojhre v tejto kategórii pre Slovensko prvý titul v ére samostatnosti. Zverenka trénera Petra Hubera navyše ukoristila najcennejší kov aj vo štvorhre spoločne s krajankou Chantal Škamlovou, ktorá skončila v singli na bronzovej priečke.
Čepelová označila za základ úspechu psychickú odolnosť. "Pri rozhodujúcich loptičkách som sa dokázala skoncentrovať a zahrať výborné údery, podržal ma aj servis. Najťažšie mi bolo v semifinálovom zápase proti Portugalčanke Koehlerovej, ktorý sme pre nepriaznivé počasie museli hrať v hale na rýchlom harde. Duel trval tri hodiny a dvakrát som bola dve loptičky od prehry, dokázala som to však otočiť a postúpiť do finále. Každým zápasom som bola psychicky odolnejšia a viac som si verila. Finále proti Španielke Lare Arruabarrenovej-Vecinovej nebolo jednoduché, musela som sa vyrovnať s prechodom z hardu späť na antuku, no zvládla som to. Zisk dvoch zlatých medailí z ME považujem za životný úspech, hoci si veľmi cením aj triumf vo štvorhre so Chantal z grandslamového Australian Open," povedala Čepelová, ktorej sa ako jedinej účastníčke víkendových ME podarilo získať zlatý double.
Singlové finále v Klosterse mohlo byť čisto slovenskou záležitosťou, Škamlová však v semifinále nevyužila v rozhodujúcom sete 5:2. "Bola som premotivovaná a koncovku setu som nezvládla. Celkovo som však s mojím vystúpením vo Švajčiarsku veľmi spokojná. Pred začiatkom turnaja som si nedávala veľké ciele, veď týždeň predtým som na podujatí v Piešťanoch, kde som z kvalifikácie postúpila až do finále, odohrala vo vysokých horúčavách deväť zápasov. Vo štvorhre sa potvrdilo, že si s Jankou na kurte výborne rozumieme a dopĺňame sa. V semifinále sa nám v supertajbrejku podarilo odvrátiť päť mečbalov. Vo finále sme hrali najmä v prvom sete naozaj super," povedala Škamlová. Úspech slovenských nádejí v Klosterse podčiarkli bronzom vo štvorhre chlapcov Filip Horanský s Jozefom Kovalíkom. Slovensko v kategórii do 18 rokov triumfovalo v Pohári národov.
Na ME do 16 rokov v Moskve získali Slováci dve strieborné medaily, keď Karolína Schmiedlová sa prebojovala do finále vo dvojhre i vo štvorhre spoločne s krajankou Natáliou Vajdovou. "Je to jednoznačne môj najväčší úspech v kariére. Vo finále singla proti Španielke Silvii Garciovej-Jimenezovej mi v koncovkách setov trochu chýbali sily. V Moskve sa hralo po celý čas vo veľkej horúčave, jednotlivé zápasy dali poriadne zabrať," povedala Schmiedlová. O siedmy cenný kov pre slovenské farby sa na ME do 14 rokov v Plzni vo štvorhre postarali Oliver Nagy s Martinom Blaškom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies