Čepelová na ME18 so zlatým double, sedem medailí pre Slovensko - SÚHRN

NETKY.SK • 26 Júl 2010, 07:17 • 2 min
Čepelová na ME18 so zlatým double, sedem medailí pre Slovensko - SÚHRN

Čepelová na ME18 so zlatým double, sedem medailí pre Slovensko - SÚHRN

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Jana Čepelová zaknihovala v nedeľu na ME jednotlivcov do 18 rokov vo švajčiarskom Klosterse zlatý double, keď triumfovala vo dvojhre i vo štvorhre spoločne s krajankou Chantal Škamlovou. Vo finále dvojhry si talentovaná Slovenka ako nasadená päťka poradila so Španielkou Larou Arruabarrenovou-Vecinovou hladko v dvoch setoch 6:2, 6:3 a vybojovala pre Slovensko v tejto kategórii prvý singlový titul v ére samostatnosti.
      Vo finále debla zdolali víťazky tohtoročného Australian Open ako nasadené jednotky siedmy nasadený holandský pár Demi Schuursová, Sabine Van Der Sarová v dvoch setoch 6:1 a 6:4. Škamlová získala v singli v Klosterse bronz rovnako ako Filip Horanský s Jozefom Kovalíkom v debli chlapcov.
      Čepelová označila zisk zlatého double v Klosterse za najväčší úspech v doterajšej kariére. "Veľmi si cením aj grandslamový titul so Chantal v juniorskej štvorhre z Melbourne, no dve zlaté medaily z ME radím v hierarchii úspechov ešte vyššie. V dnešnom finále dvojhry som dobre zvládla prechod z koberca na antuku a nepustila som Španielku k jej hre. Najťažší singlový duel som odohrala v sobotňajšom semifinále proti Portugalčanke Koehlerovej, ktorý trval tri hodiny. Vo finále štvorhry sme so Chantal super zvládli prvý set. Potom akoby sme trochu Holanďanky podcenili, súperky sa rozohrali, no v koncovke setu sme slávili úspech," povedala pre TASR Čepelová, najlepšia slovenská juniorka za rok 2009.
      Mladí slovenski tenisti celkovo získali na ME jednotlivcov sedem medailí. Na ME do 16 rokov v Moskve vybojovala Karolína Schmiedlová vo dvojhre i vo štvorhre striebro - v debli spoločne s krajankou Natáliou Vajdovou. Na ME do 14 rokov v Plzni sa vo štvorhre tešili zo zisku bronzu Oliver Nagy s Martinom Blaškom.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies