EPA údajne od firmy VW chce, aby v USA vyrábala elektrické autá

NETKY.SK • 21 Február 2016, 11:58 • 2 min
EPA údajne od firmy VW chce, aby v USA vyrábala elektrické autá

FRANKFURT - Americká Agentúra pre ochranu životného prostredia (EPA) žiada nemeckú automobilku Volkswagen (VW), aby vyrábala v USA elektrické vozidlá.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom noviny Welt am Sonntag, neuviedli však svoje zdroje. EPA v súčasnosti rokuje s VW s cieľom nájsť spôsob, ako upraviť približne 600 tis. vozidiel, ktoré prekračujú povolené emisné limity v USA štyridsaťnásobne.


Podľa novín EPA od VW žiada, aby vyrábala elektrické vozidlá v závode v meste Chattanooga, v štáte Tennessee. Automobilka má tiež pomáhať pri budovaní siete nabíjacích staníc v USA. Niektoré modely VW už disponujú elektrickým, prípadne hybridným motorom. Zo správy novín Welt am Sonntag nie je jasné, či by automobilka VW mala vyrábať nové alebo existujúce modely.


Spoločnosť VW a ani EPA situáciu nekomentovali. "Rozhovory s EPA pokračujú a nekomentujeme ich obsah a ani fázu, v ktorej sa nachádzajú," uviedla spoločnosť VW.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies