EPA ešte nerozhodla, či je nový softvér VW legálny

NETKY.SK • 14 Október 2015, 10:13 • 2 min
EPA ešte nerozhodla, či je nový softvér VW legálny

ANN ARBOR - Americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) ešte nerozhodla o tom, či je legálne nové zariadenie na kontrolu emisií v naftových vozidlách spoločnosti Volkswagen (VW) na rok 2016.

slovakia

left justify in out

Tieto modely ešte od EPA nezískali certifikát, ktorý by umožnil predaj. Existenciu nového softvéru prvýkrát avizoval minulý týždeň šéf spoločnosti VW v USA Michael Horn, keď o emisnom škandále hovoril v americkom Kongrese. Spoločnosť nepotvrdila špekulácie, podľa ktorých automobilka konfigurovala nový softvér ešte pred prevalením škandálu. Informácie o emisných podvodoch spoločnosti VW sa objavili 18. septembra.


"Máme pre spoločnosť VW dlhý zoznam otázok,“ povedala Janet McCabeová z EPA. "Keď budeme mať všetky odpovede, budeme sa môcť rozhodnúť, či je tento softvér legálny, prípadne či ide o zariadenie navrhnuté tak, aby obchádzalo emisné pravidlá v USA,“ doplnila.


Minulý mesiac spoločnosť VW priznala, že v rokoch 2009 až 2015 inštalovala do svojich naftových vozidiel nelegálny softvér, ktorý skresľuje údaje o emisiách motora.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies