EP: Vlhová v utorkovom slalome desiata

NETKY.SK • 16 December 2014, 15:05 • 2 min
EP: Vlhová v utorkovom slalome desiata

ZINAL - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila 10. miesto v utorkovom slalome Európskeho pohára alpských lyžiarok vo švajčiarskom stredisku Zinal.

slovakia

left justify in out

Vlhová v súčte dvoch kôl zaostala za nemeckou víťazkou Marlene Schmotzovou o 2,96 s. Po 1. kole patrilo 19-ročnej Liptáčke 20. miesto, v druhom sa deviatou najrýchlejšou jazdou vyšvihla na 10. pozíciu. Oproti pondelkovému slalomu sa zverenkyňa trénera Ivana Iľanovského zlepšila o šesť priečok. V hodnotení slalomu v EP má Vlhová 41 bodov, čo jej stačí na priebežnú 26. pozíciu.

 

"V prvom kole Peťa nechytila rytmus v strmej časti a tak došla až do cieľa. V druhom kole to bola výrazne lepšia jazda z jej strany a výsledkový posun dopredu. Verím, že sa to bude naďalej zlepšovať. Najbližšie nás čakajú dva obrovské slalomy Európskeho pohára v Taliansku," zhodnotil tréner Ivan Iľanovský. 

 

Juniorská majsterka sveta z Jasnej 2014 Vlhová sa len v tomto týždni vrátila na súťažné svahy po vyše päťtýždňovej pauze spôsobenej zápalom pľúc a núteným oddychom po vstupe do sezóny v obrovskom slalome Svetového pohára v rakúskom Söldene. 

 

Výsledky - Európsky pohár - Zinal (Švaj.): 
Slalom žien (1.+2. kolo): 1. Marlene Schmotzová (Nem.) 1:37,68 min, 2. Anna Swennová-Larssonová (Švéd.) +0,32, 3. Marina Wallnerová (Nem.) +1,50,... 10. Petra Vlhová (SR) +2,96. 

Poradie v EP žien v slalome: 1. Marlene Schmotzová (Nem.) a Julia Dygruberová (Rak.) po 180 bodov, 3. Rahel Koppová 
(Švaj.) 136,... 26. Petra Vlhová (SR) 41. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies