EP pripravil rezolúciu pre znepokojenie nad zmenami v Poľsku

NETKY.SK • 9 September 2016, 15:33 • 2 min
EP pripravil rezolúciu pre znepokojenie nad zmenami v Poľsku

BRUSEL - Európsky parlament by v stredu 14. septembra chcel prijať rezolúciu, v ktorej vyjadrí znepokojenie nad celým radom zmien legislatívy v Poľsku a nedoriešeným konaním EÚ kvôli nedostatkom v oblasti princípov právneho štátu v tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Europoslanci z viacerých frakcií by chceli vyzvať Európsku komisiu, aby preskúmala kompatibilitu poľských zákonov s primárnym i sekundárnym právom EÚ, ako aj s ohľadom na hodnoty únie.

O návrhu rezolúcie informovala dnes tlačová agentúra APA.

 

Európsky parlament by podľa rovnakého zdroja chcel vyjadriť znepokojenie, že v neprítomnosti plne funkčného ústavného súdu v Poľsku došlo bez riadnych konzultácií k rýchlym legislatívnym zmenám, pričom spomína zákon o verejnoprávnych médiách, policajný zákon, nový trestný poriadok, zmeny v zákone o štátnych zamestnancoch, ako aj nový antiteroristický zákon.

 

Rozprava o návrhu, v ktorom by sa mali objaviť ešte práva žien a požiadavka na zmenu úpravy v oblasti umelého prerušenia tehotenstva, sa začne v Štrasburgu v utorok, hlasovanie je naplánované na stredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies