EOS, Tron, Cardano – kryptomeny, ktoré v apríli posilnili o viac ako 100 percent

NETKY.SK • 6 Máj 2018, 17:45 • 2 min
EOS, Tron, Cardano – kryptomeny, ktoré v apríli posilnili o viac ako 100 percent

NEW YORK – Počas apríla zažiarili na trhu s kryptomenami paradoxne tie menšie, čo sa týka trhovej kapitalizácie, keď po slabom prvom štvrťroku prišiel dlho očakávaný rast.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas oživenia trhu sa jeho celková kapitalizácia zvýšila na 431 miliárd dolárov, čo bol nárast o 63%.

 

img

 

Bitcoin počas uplynulého mesiaca zhodnotil o 32%, avšak jeho dominancia (podiel) na trhu klesla z 45% na 36,9%.

 

Najväčšie kryptomeny podľa trhovej kapitalizácia ako Ethereum (ETH), Ripple (XRP) či Litecoin (LTC), však viac-menej stagnovali, resp. rástli len mierne v porovnaní s menšími kryptomenami. Znamená to, že peniaze investorov smerovali práve do altcoinov s menšou trhovou kapitalizáciou. Práve tie totiž zaznamenali masívne zisky a tieto tri kryptomeny rástli v apríli najviac:

 

1. EOS

 

img

 

Mesačný výkon: +193 percent

Historické maximum: 22,89 USD

Otváracia cena 1. apríla: 6,00 USD

Uzatváracia cena 30. apríla: 17,58 USD

Aktuálna trhová cena: 17,79 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 5

 

EOS dosiahol 29.apríla nové historické maximum vo výške 22,89 USD, čím prekonal rekord z 13.januára, ktorý bol dovtedy 18,67 USD. Znamená to, že EOS v apríli posilnil takmer trojnásobne voči svojej pôvodnej hodnote, čo bolo mimoriadnym úkazom na trhu. Mimoriadny nárast zaznamenal aj denný objem obchodovania, ktorý medzimesačne vzrástol o masívnych 915%.

 

Kryptomena zaznamenala v apríli všetky pozitívne signály. Cena začala prudko rásť do 15.apríla a udržala rast aj v priebehu druhej polovice mesiaca, pravdepodobne kvôli výraznému záujmu v rámci komunity investorov v očakávaní spustenia vlastnej platformy.

 

2. TRON

 

img

 

Mesačný výkon: +176 percent

Historické maximum: 0,30 USD

Otváracia cena 1. apríla: 0,033955 USD

Uzatváracia cena 30. apríla: 0,093777 USD

Aktuálna trhová cena: 0,084236 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 9

 

Aprílový nárast hodnoty Tronu (TRX) s najväčšou pravdepodobnosťou súvisí so zvýšeným záujmom investorov kvôli blížiacej sa aktualizácii blockchainu. Tron spustí 31.mája hlavnú sieť MainNet a konečne bude migrovať zo siete Ethereum na svoju vlastnú.

 

Zakladateľ Tronu Justin Sun verí, že TRX bude predstavovať vážnu hrozbu pre väčšie a ustálenejšie blockchainy, hoci investori nie sú v tejto otázke zjednotení. Navyše predstavitelia Tronu 21.apríla oznámili, že do ethereumovej komunity uvoľnia airdrop 30 miliónov TRX. Nie je však jasné, či toto oznámenie mohlo tlačiť cenu TRX nahor.

 

3. Cardano

 

img

 

Mesačný výkon: +126 percent

Historické maximum: 1,33 USD

Otváracia cena 1. apríla: 0,15 USD

Uzatváracia cena 30. apríla: 0,34 USD

Aktuálna trhová cena: 0,346626 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 6

 

Rast kryptomeny Cardano (ADA) prišiel už začiatkom apríla počas oživenia trhu a prekonala väčšinu konkurencie. Príčíny rastu menších kryptomien bývajú často nejasné, tak Cardano zaznamenal nárast kvôli zalistovaniu na burze Huobi, ktorá je jednou z najväčších na svete. Svoj podiel na tomto raste mohlo mať aj odporúčanie, ktoré zaznelo na televízii CNBC, kde Cardano označili za vhodnú investíciu.

 

Burza Binance, ktorá je najväčšia na svete podľa objemu obchodov, pridala 19.apríla obchodovateľné páry Cardano-Binance coin (ADA/BNB) a Cardano-Tether (ADA/USDT).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies