EOS: Piata najväčšia kryptomena na svete spúšťa vlastný blockchain

NETKY.SK • 10 Jún 2018, 20:00 • 2 min
EOS: Piata najväčšia kryptomena na svete spúšťa vlastný blockchain

VANCOUVER – V piatok 8.júna sa uskutočnili voľba na blockchaine EOS, ktoré boli vysielané naživo. Na základe ich výsledkov malo včera dôjsť k spusteniu EOS blockchainu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kandidáti na "Block Producers" na blockchaine EOS, ktorí sú ekvivalentom minerov na blockchaine Bitcoinu, hlasovali počas posledného sedenia za možnosť "Go", čiže aby sa EOS mainnet spustil do živej prevádzky. Komunita však zatiaľ nepotvrdila, či bolo spustenie vlastnej hlavnej siete úspešné.

 

 

 

Tieto udalosti prichádzajú týždeň po tom, ako spoločnosť Block.one, ktorá vytvorila kryptomenu EOS, zverejnila verziu 1.0 blockchain protokolu EOSIO. Softvér EOSIO je navrhnutý tak, aby umožnil rôznym spoločnostiam vytvárať škálovateľné aplikácie založené na blockchaine.

 

Vo všeobecnosti sa očakáva, že sieť EOSIO bude priamo konkurovať sieti Ethereum (ETH), ako protokol pre budovanie decentralizovaných aplikácií (Dapps). V rovnaký deň, ako spoločnosť Block.one zverejnila EOSIO 1.0, spoločnosť zároveň oznámila založenie fondu vo výške 50 miliónov dolárov na podporu rozvoja ekosystému EOSIO v spolupráci s londýnskym blockchain investorom SVK Crypto.

 

img

 

Dňa 1. júna EOS dokončil svoj celoročný predaj tokenov, počas ktorého získal rekordné štyri miliardy dolárov a stal sa tak najväčšou počiatočnou ponukou mincí (ICO) v histórii kryptomien.

 

EOS je v súčasnosti piatou najväčšou kryptomenou na svete podľa trhovej kapitalizácie, ktoré je aktuálne vo výške 11,75 miliardy dolárov. Kryptomena EOS sa obchoduje za 13,12 USD, čo predstavuje 8,58% pokles za posledných 24 hodín.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies