E.ON otvoril v Poznani veterný park s výkonom 52,5 MW

NETKY.SK • 8 Október 2010, 07:05 • 2 min
E.ON otvoril v Poznani veterný park s výkonom 52,5 MW

E.ON otvoril v Poznani veterný park s výkonom 52,5 MW

slovakia

left justify in out

img

Nemecká energetická spoločnosť E.ON dnes sprevádzkovala v stredopoľskom meste Poznaň nový veterný park s výkonom 52,5 megawattu. Hodnota projektu sa odhaduje na 100 miliónov eur.
      E.ON uviedol, že do roku 2015 plánuje z obnoviteľných zdrojov produkovať 10 gigawattov elektrickej energie, z toho do konca tohto roka 4 gigawatty.
      "Celkovo 21 veterných turbín rozmiestnených na siedmich miestach okolo Poznane bude dodávať čistú energiu do približne 45.000 domácností," uviedla nemecká firma v oficiálnom vyhlásení. Ako dodala, E.ON kontroluje na poľskom trhu veternej energie asi 10 % a patrí medzi päť najväčších producentov tejto energie v krajine.
      Poľsko chce, aby sa obnoviteľné zdroje podieľali do roku 2020 na jeho celkovej energetickej spotrebe 15 %. Momentálne je to 5,5 %. Cieľom je znížiť ako závislosť od dovozu energetických surovín z Ruska, tak aj závislosť od výroby elektrickej energie a tepla z čierneho uhlia. Vzhľadom na prírodné podmienky v Poľsku je veterná energia považovaná v tejto krajine za najvýhodnejšiu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies