E.ON neplánuje odísť zo Západoslovenskej energetiky

NETKY.SK • 27 August 2013, 09:36 • 2 min
E.ON neplánuje odísť zo Západoslovenskej energetiky

BRATISLAVA - Nemecká skupina E.ON neplánuje odísť zo Západoslovenskej energetiky (ZSE), a.s. Pre portál venergetike.sk to potvrdil minister hospodárstva Tomáš Malatinský.

slovakia

left justify in out

“Boli tu indície a diskusie okolo Západoslovenskej energetiky. Chcem povedať, že pred vyše týždňom nás navštívil najvyšší predstaviteľ nemeckej skupiny E.ON, ktorý mne osobne potvrdil, že zo Západoslovenskej energetiky neodchádzajú,“ povedal v rozhovore Malatinský.

Akcionárska štruktúra by sa nemala meniť ani v prípade ďalšieho veľkého slovenského dodávateľa elektriny. Ide o Východoslovenskú energetiku, a.s. Nemecká spoločnosť RWE podľa slov ministra Malatinského plánuje na východe Slovenska naďalej podnikať. “Predstavitelia RWE deklarovali, že neplánujú odísť z Východoslovenskej energetiky a majú dlhodobý záujem tu ostať. Na druhej strane mi toto rozhodnutie tlmočili zástupcovia RWE tu na Slovensku, ktorí povedali, že čo sa nakoniec rozhodne v Nemecku pri nejakých strategických poradách to nevedia predvídať. Ale zatiaľ je deklarácia, že neodchádzajú,“ uviedol v rozhovore pre portál venergetike.sk Malatinský. 

Západoslovenská energetika je vedúcou elektroenergetickou spoločnosťou na Slovensku. V ZSE majoritný 51-percentný podiel drží Fond národného majetku SR, vykonávateľom akcionárskych práv je však Ministerstvo hospodárstva SR. V roku 2002 sa stali západoslovenskí energetici súčasťou nemeckej energetickej skupiny E.ON, ktorá drží v spoločnosti 40-percentný podiel. Zvyšný 9-percentný podiel vlastní Európska banka pre obnovu a rozvoj. 

Východoslovenská energetika je energetická spoločnosť, ktorá poskytuje komplexné služby spojené s odberom elektriny. Predmetom činnosti spoločnosti je nákup elektriny od výrobcov a jej predaj približne 500 tisíc zákazníkom. Vlastníkom akcií VSE je Fond národného majetku (51 %) a nemecký koncern RWE (49 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies