Enzo Pérez hráčom, Jorge Jesus trénerom sezóny v Portugalsku

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 16:16 • 2 min
Enzo Pérez hráčom, Jorge Jesus trénerom sezóny v Portugalsku

LOSABON - Argentínsky futbalový reprezentant a stredopoliar Benficy Lisabon Enzo Pérez sa stal najlepším hráčom uplynulej ligovej sezóny 2013/2014 v Portugalsku.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom oficiálna internetová stránka Európskej futbalovej únie (UEFA). Dvadsaťosemročný záložník (nar. 22. februára 1986) si však nemohol osobne prevziať ocenenie na nedeľňajšej slávnosti v portugalskej metropole. Pérez totiž figuruje v kádri "albicelestes" na majstrovstvách sveta v Brazílii, na ktorých Argentína postúpila už do semifinále a v stredu 9. júla nastúpi proti Holandsku v boji o finále.

 

Na spomenutom galavečere získali aj ďalšie dve ocenenia zástupcovia majstrovskej Benficy Lisabon. Najlepším brankárom minulého súťažného ligového ročníka v Portugalsku sa stal 21-ročný Slovinec Jan Oblak. Trénerom sezóny 2013/2014 bol podľa očakávania Jorge Jesus: 59-ročný rodák z Amadory priviedol Benficu po troch ročníkoch nielen k majstrovskému titulu (pre "orlov" je to už 33. primát v histórii, predtým sa naposledy tešili v sezóne 2009/2010, pozn.), ale aj k triumfom v Portugalskom pohári (vo finále víťazstvo nad Rio Ave 1:0) a Portugalskom ligovom pohári (finálový úspech tiež nad Rio Ave 2:0). Zverenci J. Jesusa boli krôčik od prvenstva v Európskej lige UEFA: na trávniku v talianskom Turíne však podľahli 14. mája v rozhodujúcom súboji španielskemu klubu FC Sevilla až v jedenástkovej "lotérii" 2:4, v riadnom hracom čase a aj po následnom predĺžení 2x15 minút bol bezgólový stav. 

 

Z poltucta patrila polovica ocenených Benfice. Jej mestský rival Sporting sa podľa portálu uefa.com tešil raz, keď William Carvalho bol nováčikom uplynulého ročníka. Tento 22-ročný stredopoliar je rodákom z angolského hlavného mesta Luanda, na MS 2014 však reprezentoval Portugalsko. Najlepším kanonierom minulej sezóny v najvyššej portugalskej súťaži sa stal s 20 gólmi útočník FC Porto Jackson Martínez, ktorý dvakrát skóroval v drese Kolumbie aj na svetovom šampionáte v Brazílii. Cenu fair play dostal klub Estoril Praia, ktorý prekvapujúco obsadil v konečnom účtovaní portugalskej ligy 4. miesto a kvalifikoval sa priamo do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2014/2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies