Envirorezort vlani dostal z EÚ viac ako 143 miliónov

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 16:47 • 2 min
Envirorezort vlani dostal z EÚ viac ako 143 miliónov

BRATISLAVA – Vláda dnes vzala na vedomie záverečný účet ministerstva životného prostredia (MŽP) za rok 2017, v ktorom envirorezort analyzuje svoje hospodárenie s finančnými prostriedkami v minulom roku. Príjmy vlani predstavovali 145 246 696 eur a výdavky 256 231 021 eur. Na príjmoch sa podieľali prostriedky z rozpočtu EÚ čiastkou 143 024 928 eur.

slovakia

left justify in out

Z rozpočtu MŽP sa financuje viacero organizácií, ako je Slovenská inšpekcia životného prostredia, Štátna ochrana prírody SR, Slovenská agentúra životného prostredia, Slovenský hydrometeorologický ústav, Výskumný ústav vodného hospodárstva, Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, Slovenské banské múzeum, Národná zoologická záhrada Bojnice, Slovenský vodohospodársky podnik či Vodohospodárska výstavba. MŽP vlani pripravilo 25 právnych predpisov, z toho deväť zákonov.

 

Envirorezort v roku 2017 vypracoval Koncepciu geologického výskumu a geologického prieskumu územia Slovenskej republiky a Aktualizáciu určených oblastí, v ktorých možno vykonávať ložiskový geologický prieskum na zriaďovanie prírodných horninových štruktúr a podzemných priestorov na účely trvalého ukladania oxidu uhličitého do geologického prostredia. V oblasti ochrany prírody a krajiny vypracoval programy starostlivosti o šesť chránených vtáčích území a spracoval už Druhú aktualizáciu národného zoznamu území európskeho významu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies