Envirorezort sa počas predsedníctva v EÚ zameria aj na problematiku vody

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 14:38 • 2 min
Envirorezort sa počas predsedníctva v EÚ zameria aj na problematiku vody

BRATISLAVA – Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ sa v envirorezorte sústredí na vytvorenie podmienok pre postupný prechod spoločnosti na konkurencieschopné, zdrojovo efektívne a nízkouhlíkové hospodárstvo. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.

slovakia

left justify in out

„V oblasti zmeny klímy sa zameria na implementáciu záverov Európskej rady z októbra 2014, na ktorom bolo prijaté politické rozhodnutie o znížení emisií skleníkových plynov do roku 2030 o 40 percent oproti roku 1990,“ informoval odbor. V oblasti problematiky vôd by envirorezort rád vytvoril priestor na diskusiu k tejto téme a poukázal tak na pozitívne skúsenosti z dunajského regiónu, ktoré by sa mali dať do európskeho kontextu.

 

Ďalej bude v rámci predsedníctva rezort pokračovať v diskusii o návrhu revízie schémy obchodovania s emisnými kvótami s cieľom dosiahnuť všeobecný prístup v Rade. „V nadväznosti na predloženie návrhov Európskou komisiou bude slovenské predsedníctvo rokovať o dvoch súvisiacich legislatívnych návrhoch, a to návrhu o sektoroch nezaradených do schémy obchodovania a návrhu o znižovaní emisií skleníkových plynov z využívania pôdy, zmeny využívania pôdy a lesného hospodárstva,“ uviedol odbor komunikácie.

 

V oblasti životného prostredia bude jedným z hlavných cieľov predsedníctva aktívne prispieť k prebiehajúcej európskej diskusii o prechode na zelené (obehové) hospodárstvo. Rezort životného prostredia v rámci predsedníctva zároveň nadviaže na prácu holandského predsedníctva v rokovaniach o legislatívnych návrhoch zmeny šiestich najdôležitejších smerníc v odpadovom hospodárstve, návrhu rozhodnutia o ortuti a návrhu smernice o emisných stropoch. V oblasti ochrany prírody a biodiverzity sa bude venovať výsledkom hodnotenia efektívnosti smerníc o vtákoch a biotopoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona