Envirorezort ide obmedzovať jednorazové plasty, návrh chce mať do konca roka

NETKY.SK • 14 Júl 2018, 15:34 • 2 min
Envirorezort ide obmedzovať jednorazové plasty, návrh chce mať do konca roka

BRATISLAVA - Envirorezort pracuje na zákone, ktorý by mal obmedziť predaj jednorazových plastových výrobkov. V rozhovore pre TASR to povedal jeho šéf László Sólymos (Most-Híd).

slovakia

left justify in out

"Chcel by som, aby sme predbežný návrh mali pripravený do konca roka," priblížil. Ďalšie kroky zatiaľ nechcel konkretizovať.

 

Zákon má byť súčasťou snáh ministerstva o zlepšenie odpadového hospodárstva na Slovensku. "V posledných dvoch rokoch sme sa v tejto oblasti naozaj rozbehli. Obmedzili sme igelitové tašky, už druhýkrát sme novelizovali zákon o odpadoch, rozbehli sme rôzne kampane," uviedol Sólymos.

 

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR tiež presadzuje, aby Slovensko podporilo návrh Európskej komisie, ktorý má zamedziť vplyvu niektorých plastových výrobkov na životné prostredie. Tá chce zakázať predaj niektorých plastových výrobkov, ku ktorým existujú neplastové alternatívy. Má ísť napríklad o vatové tyčinky, príbory, taniere alebo slamky. Vyplýva to z materiálu v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies