Envirorezort chce rozpočtu pomôcť emisiami, MZ optimalizáciou v nemocniciach

NETKY.SK • 6 August 2012, 07:09 • 2 min
Envirorezort chce rozpočtu pomôcť emisiami, MZ optimalizáciou v nemocniciach

Envirorezort chce rozpočtu pomôcť emisiami, MZ optimalizáciou v nemocniciach - Politika Ministerstvo životného prostredia sa ku konsolidácii verejných financií pokúsi prispieť predajom emisných kvót oxidu uhličitého. Ako avizoval štátny tajomník rezortu V

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo životného prostredia sa ku konsolidácii verejných financií pokúsi prispieť predajom emisných kvót oxidu uhličitého. Ako avizoval štátny tajomník rezortu Vojtech Ferencz, ministerstvo dostalo úlohu pokúsiť sa navýšiť predaj Environmentálneho fondu práve predajom emisií. "Na tom tvrdo robíme," poukázal.
      "Skôr prihliadneme na navýšenie nášho rozpočtu, tak by som povedal vlastnou prácou, že predáme emisie, ktoré sú na predaj," povedal. O konkrétnostiach rozpočtu pre envirorezort sa má ešte rokovať s ministerstvom financií. Viaceré jeho oblasti však podľa Ferencza trpia nedostatkom zdrojov, keďže vraj nebol správne nastavený rozpočet a robili sa nepochopiteľné škrty.
      Ministerstvo zdravotníctva chce k šetreniu pristúpiť najmä optimalizáciou nákladov, čo sa už podľa ministerky Zuzany Zvolenskej aj deje. "Nad týmto uvažujeme od začiatku, ako sme nastúpili, bez ohľadu na to, že finančný stav, ktorý sa v tejto chvíli odkryl, je pre nás veľmi znepokojivý," konštatovala.
      Ozrejmila, že v štátnych nemocniciach prebiehajú reštrukturalizačné zmeny. "Snažíme sa spájať efektívnosť v poskytovaní zdravotnej starostlivosti s úsporami tak, aby to nedopadlo na pacientov, a tak, aby sa to vo fakultných a univerzitných nemocniciach neodrazilo ani na výučbe," doplnila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies