Envirorezort bude pokračovať v projekte lesnej pedagogiky, chce tak rozvíjať vzťah detí k prírode

NETKY.SK • 10 Január 2018, 06:08 • 2 min
Envirorezort bude pokračovať v projekte lesnej pedagogiky, chce tak rozvíjať vzťah detí k prírode

BRATISLAVA - S cieľom naučiť deti lepšie spoznávať les, jeho flóru i faunu ako aj prácu lesníkov bude štátny podnik Lesy SR aj tento rok pokračovať v projekte takzvanej lesnej pedagogiky.

slovakia

left justify in out

„Zmyslom lesnej pedagogiky je vytiahnuť deti od virtuálneho sveta von, do prírody a lesa. Tu sa majú možnosť samé naučiť o lese v lese, nazbierať skúsenosti, vedomosti a zážitky, naučiť sa rozpoznávať lesné plody, semená, stromy,“ uviedol riaditeľ Lesov SR Marian Staník. Dodal, že do projektu je zapojených 250 lesných pedagógov, ktorí pracujú priamo v lesnom prostredí, starajú sa o lesy, pestujú ich, manažujú a popri tom učia deti spoznávať les.

V minulom roku sa do projektu zapojilo asi 70-tisíc detí z celého Slovenska počas asi 700 rôznych akcií v rámci lesnej pedagogiky. „Tento rok sme už odštartovali naše aktivity s novými pomôckami lesnej pedagogiky návštevou v Detskom domove Svetluška v Banskej Bystrici,“ prezradil Staník. Dodal, že s lesnými pedagógmi sa bude tento rok možné stretnúť napríklad na Lesníckych dňoch, na Otvorení sezóny v lesníckom skanzene vo Vydrovskej doline pri Čiernom Balogu, ako aj na Dňoch stromu, ktoré sa každoročne konajú druhú júlovú sobotu v tomto lesníckom skanzene.

Projekt zahŕňa aj organizované lesné vychádzky pre školy, počas ktorých odborníci na les odpovedajú na otázky detí. Školáci si môžu vysadiť svoj vlastný strom v lese alebo vyrobiť a umiestniť ornitologickú búdku na strom. „Mnohé informácie o lese sú aj na informačných tabuliach 35 lesníckych náučných chodníkov alebo pri každom zo 48 Významných lesníckych miest,“ uzavrela Anna Sliacka z odboru komunikácie štátneho podniku Lesy SR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies